Chili Piri Fermante Acı Sos No:1

Chili Piri ile tanışmam tamamen tesadüf eseri oldu. İnternette gezinirken reklamlarını gördüm ve bir şans verdim. Söylediklerine göre ürünleri %100 doğal ve katkısız (ayrıca vegan). Yıllardır Türkiye’de arayıp bulamadıkları acı sosları önce ithal etmeye, daha sonra da kendileri üretmeye karar vermişler.

No:1, fıçısında kendi tadını yakalayana kadar yıllandırılan el yapımı özel bir acı sos. Cayenne biberinin hakkını vermişler: ne çok ağız yakıyor ne de varlığını hiç hissettirmiyor, tam ortası. Bir de ürünün sitesinde acısına 4 üzerinden 3 vermişler, ben de ona göre kendimi hazırlamıştım ama beklentimi karşılamadı. Gariptir ki acısı özellikle boğazda yoğunlaşıyor ve şiddeti giderek artıyor. Acıyı sevenler fakat acı eşiği düşük olanlar için ideal bir sos.

Tat olarak ise başlangıçta hafif ekşi geliyor ama sonra dil alışıyor. Turşu suyunu andıran bir havası var, sirke “Ben buradayım” diyor. İçerisindeki baharatlar arka plana itilmiş, biber tüm tadı baskılıyor. Soğan çok az hissedilirken sarımsak ağzınızda kalan o tat olmuş. Böylesi bir sosun en çok köfteye yakıştığını söylememe gerek yoktur sanırım. Sebze yemeklerinden veya hamur işinden ziyade et yemekleriyle inanılmaz bir uyum içinde. Eğer denemek isterseniz internet üzerinden sipariş verebilirsiniz.


Acı: 6,5
Tat: 8

İnceleme

Henüz yorum yok.

İlk yorum yazan siz olun “Chili Piri Fermante Acı Sos No:1”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Nereden Alırım?

Hayfene‘de Chili Piri Fermante Acı Sos No:1 150ml fiyatı: 16,50 TL (Ekim 2017) ve 200ml fiyatı: 34,76 TL (Mayıs 2022), 174,90 TL (Eylül 2024)

İçindekiler

Şili biberi, sirke, içme suyu, kapya biber, keten tohumu, soğan, sarımsak, kaya tuzu

Scoville Değeri