Chef Sosin Spice Dealer Super Hot Acı Sos

Evdeki hesap gerçekten çarşıya uymuyormuş. Son üç aydır Acı Sos Mahzeni‘ne dair planlarımın hepsini rafa kaldırdım. Tadılacak acı soslar, hazırlanacak reels’lar ve yazılacak bloglar beni beklediler. Bense en yalnız hissettiğim anda yine yazmaya sığındım. Tekrardan merhaba. Bugün menüde, sanki Türkiye’de acı sos kalmamış gibi, Romanya‘dan aldığım bir sos var: Chef Sosin Spice Dealer Super Hot. Geçtiğimiz sonbaharda Bükreş’i gezerken bir kitapçıda rastladım Chef Sosin‘e. Fiyatları cep yakmasa her ürününü denemek isterdim ancak eldeki imkânlarla bu kadar oluyor.

Markanın o kadar sosu arasından Spice Dealer Super Hot‘ı tercih etme sebebim içindekiler listesindeki bu kadar farklı baharatla ne sunduklarını görmek istememdi. Oldukça kabarık liste şöyle ilerliyor: havuç, domates salçası, balzamik sirke, soğan, sarımsak, zencefil, limon otu, Muscovado şekeri, tuz ve karabiber. Bunun yanında süper acı dedikleri bir biber kullanılmış fakat biberin ismi geçmiyor. Sosu denediğimde de bu biberi seçemedim çünkü tahmin edin hangi malzemenin tadı baskın? Evet, zencefil! Kokusundan tadına kadar zencefili iliklerime kadar hissettim. Arkadan yükselen ekşi ve tatlı notalar zencefilin acısını bastıramamış. Bana öyle geliyor ki bu sos yalnızca aromatik tatlardan hoşlananlara hitap ediyor. Ayrıca ağızda kalan tadın zencefilin yanında soğan ve sarımsak olduğunu eklemeliyim.

Püre kıvamındaki Spice Dealer Super Hot’ı çorbada ve et yemeklerinde kullandım. Kendilerinin önerilerinin aksine ne mercimek çorbasına ne de sandviçlere yakıştırabildim. Diğer bir sorun ise etiketteki “süper acı” biberlerin ortalıkta görünmemesi. Hangi biberi kullandıklarını söylememelerini geçtim, sosta acının esamesi okunmuyor. Gecikmeli olarak gelen çok az bir acısı var fakat bu aklınıza gelebilecek herkesin dayanabileceği seviyede. Bahsetmek istediğim son nokta, sosun hiçbir koruyucu ve renklendirici içermemesi. Chef Sosin’in etiketlerindeki artizanal ve el yapımı ibareleri bu doğallığın altını çiziyor. Gariptir, kapağını açmama ve son kullanma tarihinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen sos bozulmadı. Arkasında yatan bilimi öğrenmek için can atıyorum.


Acı: 1
Tat: 4

İnceleme

Henüz yorum yok.

İlk yorum yazan siz olun “Chef Sosin Spice Dealer Super Hot Acı Sos”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Nereden Alırım?

Cărturești Carusel‘de Chef Sosin Spice Dealer Super Hot Acı Sos 260g fiyatı: 30 RON (Ekim 2023)

İçindekiler

Süper acı biberler, kapya biber, havuç, su, domates salçası, balzamik sirke, soğan, ayçiçeği yağı, sarımsak, şıra, zencefil, limonotu, Muscovado şekeri, tuz, karabiber

Scoville Değeri