lujuria Bhut Jolokia Acı Sos

Soğuğun içimize işlediği bu günlerde içimizi ısıtacak en güzel şey bir acı sos. Piyasadaki onlarca sos içerisinden en makbulü ise burnunuzu akıtacak, sizi terletecek ve gerekirse hıçkırtacak kadar acı olanı. Bu arayışa cevap veren markalardan biri lujuria. Tüm emeği Tuncay Demir’in üstlendiği lujuria’da ağzınızı yakmayacak bir sos bulmak imkansız. Daha önce paylaştığım lujuria Jalapeno‘yu bile beklediğimden ne kadar daha acı bulduğumu hatırlarsınız. Bu sefer de Jalapeno’yu aratmayacak bir sos deniyorum: lujuria Bhut Jolokia.

Bhut jolokia biberini seviyorsak bir sebebi var: hem çok güzel kokuyor, hem çok acı, hem de çok lezzetli! Şişenin kapağını açar açmaz burnumu uzatıyorum. Biberin aroması inanılmaz. Hayatımda ilk kez bhut jolokialı bir acı sos yediğim 2017’ye gidiyor aklım. Slovenyalı Čili Pipp ile tanıştığımda ne kadar heyecanlandığımı hatırlıyorum, eve dönüp tatmak için can atmıştım. Aynı heyecan bugün de devam ediyor çünkü ne zaman bhut jolokialı bir acı sosa rastlasam çok iyi bir sosla karşılaştığımı biliyorum.

lujuria bu sosta %80 oranında biber kullanmış. Zaten markanın en çok övündüğü noktalardan biri elini korkak alıştırmaması. Biber bol olunca tadı hissediliyor, lezzeti fark ediliyor. Sosu kiminle birlikte denediysem hepsinden aynı olumlu yorumu, sosun çok lezzetli olduğunu, duydum. Genellikle arkadaşlarıma bir lujuria tattırdığımda dönütleri bu şekilde oluyor. Bu sosun biber dışında kalan malzemeleri lujuria’nın diğer soslarıyla aynı.

Yazının başında “sizi terletecek ve hıçkırtacak” olan acı sostan bahsederken Bhut Jolokia‘yı kastediyordum. Artık bu seviye bir biber sosunun tartışmaya mahal vermeyecek derecede acı olduğunu düşünüyorum. Sosu tattığınız anda acı yavaşça dilinizde güçleniyor, ardından boğazınızı yakıyor. Uzun süre dilden ayrılmayan sızlama eminim birçok insanın dayanma eşiğinin üzerindedir. Acı ve lezzetli bir sos arıyorsanız yolunuzun lujuria’yla kesişmesi isabet olur.


Acı: 9,5
Tat: 9

İnceleme

Henüz yorum yok.

İlk yorum yazan siz olun “lujuria Bhut Jolokia Acı Sos”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Nereden Alırım?

Shopier‘de lujuria Bhut Jolokia Acı Sos 100ml fiyatı: 450 TL (Ekim 2024)

İçindekiler

Bhut jolokia biberi (%80), sarımsak, elma sirkesi, aromatik bitkiler (%0,2), limon kabuğu, limon suyu, tapiyoka nişastası, zeytinyağı, tuz, içme suyu

Scoville Değeri