Volim Ljuto The Reaper Acı Sos

Elimdeki süper acı diyebileceğim acı sosları azaltmak için tek tek denemeye başladım. Geçtiğimiz hafta paylaştığım Čípoš Laci‘den farklı olarak yine çok acı fakat oldukça rahatsız edici bir sosla geldim bugün: Volim Ljuto The Reaper. Sosun rahatsız ediciliği ne yazık ki hem aromasında, hem tadında, hem de acısında.

Hırvat marka bu sosu Louisiana tipi olarak hayal etmiş. İçerisindeki ana malzemeleri %85 ile Carolina Reaper biberi ve %10 ile şarap sirkesi oluşturuyor. Fermente olduğu aromasından anlaşılan sos, bana nedense kimyasal bir şey yiyormuşum hissi verdi. Sirkeden gelen ekşinin üzerine askorbik asit de eklenince biberin tadı baskılanmış ve kimyasal olarak tanımladığım tat ortaya çıkmış. İnternette Volim Ljuto’nun çok sevilen bir marka olduğunu okusam da The Reaper bunu test etmek için en yanlış sos olabilir.

Rahatsız olduğum bir diğer nokta ise sosun acısı. Neredeyse her hafta yeni bir sos deniyorum ancak en son ne zaman midemin bozulduğunu unutmuşum. The Reaper’ın birkaç damlası bile karnımı ağrıtmaya yetti. Carolina Reaper biberinin geç vuran karakterinin aksine keskin acısı anında dilinizi ve dudaklarınızı yakıyor. Akabindeki 5 dakika ise yutkundukça acıyı boğazınızda hissediyorsunuz. Belirli bir yan etkisi daha var ki o da burun akıntısı. Sosu yiyen arkadaşlarımla birlikte peçeteyle çok yakın ilişkiler kurduk.

Her şey bir kenara, Volim Ljuto’nun çok iyi yaptığı bir şey var ve ben bunun altını çizmek istiyorum: şeffaflık. Sosun kaç Scoville değerinde (SHU) olduğunu etikete yazmışlar ve bu bilgiyi çekinmeden her platformda paylaşıyorlar. Nokta atışı olarak verdikleri 96 bin 581 SHU’nun her şişe için ne derece tutarlı olduğu tartışılır fakat bir acı sos markasının laboratuvar sonuçlarını olduğu gibi aktarmasını çok değerli buldum. Bir sosun ne kadar acı olduğunu bilimsel olarak ölçebilmemize rağmen kimsenin kartlarını açık oynamadığı bir pazarda Volim Ljuto’nun şeffaflığını tebrik etmek gerekiyor.


Acı: 9,5
Tat: 2,5

İnceleme

Henüz yorum yok.

İlk yorum yazan siz olun “Volim Ljuto The Reaper Acı Sos”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Nereden Alırım?

Marrea Nivy AVM‘de Volim Ljuto The Reaper Acı Sos 20ml fiyatı: 4,95 EUR (Ekim 2023)

İçindekiler

Carolina Reaper biberi (%85), beyaz sirke (%10), tuz, şeker, koruyucu (askorbik asit), kıvam artırıcı (ksantan gam)

Scoville Değeri

96,581 SHU